Lyžařský kurz 7. A, C

zveřejněno 7. 3. 2023

V termínu 19. – 25. 2. 2023 se žáci 7. ročníků zúčastnili lyžařského kurzu v Bedřichově v Jizerských horách. Kurz letos absolvovalo 39 žáků. Ubytováni jsme byli kousek od sjezdovky Maliník, a to v Penzionu Eva. Počasí a sněhové podmínky nám letos ukázaly většinu svých možností.

První den relativně hezké počasí a ještě dostatek sněhu na sjezdovce. Odpoledne první poznávání běžek a způsobu pohybování na nich v okolí bedřichovského stadionu.  V noci začalo pršet, sníh postupně mizet a my jsme většinu dne schováni před padající vodou strávili v penzionu hraním společenských her. Odpoledne se počasí lehce umoudřilo, a tak jsme procházkou prozkoumali okolí našeho ubytování.

Třetí den se počasí zlepšilo, ale sněhové podmínky byly velice složité. Na sjezdovce vznikla nedostatkem sněhu slalomová trať, kdy si každý jezdec hledal místečko, kde sníh ještě zůstal. Čtvrtý den jsme se autobusem přemístili pro nás do nového areálu – Severáku. Zde byly sněhové podmínky mnohem lepší a i různé obtížnosti tratí nám poskytovaly široké možnosti trénování sjíždění. Odpoledne jsme zakončili naši běžkařskou pouť výletem k prvnímu známějšímu místu tratě na Jizerské 50 – U Buku. Již zdatnější lyžaři si běžkařských tratí užívali ještě více a podívali se až na Hřebínek.

Poslední den jsme celý strávili na Tanvaldském Špičáku. Zde se jednalo o vyvrcholení našeho lyžařského kurzu. Sjezdové tratě krásně upravené, různé obtížnosti pro všechny typy lyžařů, sedačkové lanovky. Zde jsme si to opravdu užili.

Všichni zaslouží za absolvovaný lyžařský kurz obrovskou pochvalu a zde prožité zážitky nejen z lyžování, ale také z večerního společenského programu si určitě všichni budeme pamatovat ještě dloooouho. Dohled nad hladkým průběhem kurzu zajišťovali Mgr. Eva Stanislavová, Mgr. Jaroslav Matějka, Mgr. Pavel Koblása, Mgr. Ondřej Tykva  a Bc. Petr Pejcha.