Zájezd do Anglie

zveřejněno 27. 4. 2023

V půlce dubna vyrazila část druhého stupně se třemi angličtináři na týdenní zájezd do Londýna a jeho okolí. Ubytováni jsme byli v rodinách, které nám poskytly nocleh, dobré jídlo a hlavně možnost vyzkoušet si své jazykové znalosti v praxi.

Navštívili jsme nejznámější londýnské památky, jako je London Eye, Tower Bridge, Greenwich, Tower nebo St. Paul Cathedral, z jejíž vyhlídky jsme měli centrum Londýna jako na dlani. Prošli jsme se historickým i moderním centrem podél řeky Temže. Kromě hlavního města jsme měli možnost poznat univerzitní město Cambridge i se slavným matematickým mostem, přímořské město Brighton, malebné útesy Seven Sisters a královské městečko Windsor.

Počasí nám víceméně přálo, jen poslední den jsme si vychutnali typický britský déšť. Zažili jsme toho spoustu, například jízdu v chaotickém a přeplněném londýnském metru, procházku Hyde Parkem, kde zrovna probíhal mezinárodní festival kouření marihuany (kterého jsme se samozřejmě nezúčastnili), jízdu po Temži místí lodní dopravou a cestu trajektem přes kanál La Manche.

Domů jsme se vrátili v plném počtu, jen trochu smutní, že jsme nemohli zůstat déle.